Декоративна штукатурка

Декоративна штукатурка акрилова (короїд, баранек)

Декоративна штукатурка акрилова, камінцева (короїд, баранек) призначена для ручного виконання декоративної обробки тонкошарових штукатурних поверхонь всередині й зовні будинків: бетонних, цегляних, оштукатурених, гіпсових поверхонь, а також у системах утеплення будинків пінопластом чи мінеральною ватою. Перед нанесенням декоративної штукатурки поверхня повинна бути поґрунтована.

Декоративна штукатурка повинна мати такі властивості:

— стійка до атмосферних впливів і забруднення;

— стійка до механічних пошкоджень;

— готова до застосування;

— декоративна штукатурка повинна бути еластична;

— екологічно безпечна.

Акрилова декоративна штукатурка (короїд, баранек) має ряд переваг над Мінеральною декоративною штукатуркою яка фасується в мішки:

— просте нанесення і виведення візерунка;

— широкий вибір фактур кольорів і розмірів зернистості;

— фасується та кольорується на фірмі у відра, привозиться вже готова для нанесення;

— після нанесення не потребує фарбування.

Роботи слід виконувати при температурі основи від +5 ° C до +30° C. Слід уникати нанесення декоративної штукатурки на сильно нагріту поверхню, наприклад, що знаходиться безпосередньо під впливом прямих сонячних променів.

Штукатурки не можна змішувати з іншими матеріалами (фарби, штукатурки).Для збереження рівномірності кольору рекомендується при роботі на однорідних та великих поверхнях використовувати матеріали однієї партії.

Для виконання робіт по нанесенню декоративної штукатурки на оброблювальну поверхність вміст відра з акриловою декоративною штукатуркою слід ретельно перемішати. Залежно від умов застосування консистенцію суміші можна змінити, додавши невелику кількість чистої води і знову перемішати.

Штукатурка рівномірно наноситься на основу металевим шпателем. Товщина шару, що наноситься повинна відповідати розміру зерна заповнювача. Після нанесення декоративної штукатурки на оброблювальну поверхню – потрібно виконати формування візерунку поверхні декоративної штукатурки пластмасовою теркою.

Роботи на одній площині поверхні слід виконувати безперервно. У разі необхідності перерви в роботі приклеїти клейку стрічку уздовж лінії, де закінчуються роботи. Потім стрічку видаляють разом із залишками свіжої декоративної штукатурки. Після перерви продовжити роботу з вказаного місця. Край нанесеної раніше декоративної штукатурки закрити липкою стрічкою, яку після нанесення нової ділянки штукатурки слід видалити. Цей метод потрібно використовувати, якщо на оброблювальну поверхність потрібно нанести два або більше різних кольорів, для однорідного кольору використовувати цей метод забороняється, томущо перехід на стику буде видно.

У період формування структури поверхні і висихання декоративної штукатурки її не можна збризкувати водою. Свіжо-нанесену декоративну штукатурку захищати від опадів поки вона не висохне. Після повного висихання декоративну штукатурку можна фарбувати, якщо ви купляли її без барвника.

Акрилова декоративна штукатурка (короїд, баранек) фасуються в пластикові відра по 25 кг.

Розмір зерна акрилової декоративної штукатурки (короїд, баранек): 1,0 мм, 1,5 мм, 2,0 мм, 2,5 мм, 3,0 мм.