Товщина пінопласту

Якою повинна бути щільність і товщина пінопласту?

В першу чергу, слід зазначити, що майже вся територія України лежить в межах 6 та 7 кліматичних зон, а це означає, що максимально низькі температури на протязі зими не є меншими за -23 градуси за Цельсієм. Враховуючи це, можна обрати оптимальну товщину пінопласту, що буде використаний при утепленні будинку, щоб уникнути зайвих витрат. Також велике значення має визначення застосування пінопласту (утеплення основних стін, відкосів, створення декоративних елементів)

Щільність-15 — використовується для утеплення фасадів будинків пінопластом дуже рідко. Пінопласт 15 щільності підходить для утеплення конструкцій, які прилягають до будинку, але мають не утеплюючу функцію а більше декоративну (веранда, відкриті балкони). Пінопласт цієї щільності більше підходить для створення об’ємних фігур по вже утепленому пінопластом фасаду:

— обрамлення вікон;

— обрамлення кутів будинку;

— відокремлення поверхів розподільчим поясом;

Щільність-25— Використовується для утеплення фасадів основних стін будинків.Пінопласт цієї щільності відрекомендував себе як найбільш використовуваний для утеплення. Стандартом є пінопласт товщиною 5см, який в більшості випадків підходить багатьом замовникам. Товщину пінопласту можна змінювати в залежності від розміру гаманця замовника, а також більшу товщину пінопласту використовують для утеплення стіни з високим впливом на неї повітряних мас, або стіни де постійно утворюється грибок.

Товщина пінопласту може змінюватися для того щоб більш ідеально вирівняти утеплюючу стіну. Але товщиною зловживати не потрібно, чим більша товщина на кутах будинку, тим важче вам буде закріпити систему водовідливів. Перед тим як вибирати товщину пінопласту подивіться скільки сантиметрів запасу ви маєте від газової труби до стіни, бо газову трубу закривати категорично забороняється, а обійшовши її, ми порушимо естетичний вигляд будинку. Тому, в деяких випадках, буде краще купити пінопласт щільністю 35, товщиною 5см. – ніж пінопласт щільністю 25, товщиною 10см., ціною вони практично не відрізнятимуться.

Щільність-35 —пінопласт цієї щільності потрібно використовувати для утеплення відкосів на вікнах та дверях, завдяки низькій теплопровідності ми можемо використовувати пінопласт меншої товщини без погіршення якості утеплення.Такий пінопласт є більш твердим тому він ідеально підходить для утеплення фундаменту будинку, підвалів, та стін з високим впливом на неї повітряних мас, або стін де постійно утворюється грибок. Пінопласт 35 щільності значно кращим за своїми властивостями, але ціна на нього порівнюючи з 25 щільності в 2 рази вища, тому утеплювати будинок повністю буде дуже дорого.

Для утеплення гаражів, складів, нежилих конструкцій слід вибрати пінопласт щільністю 25, товщиною 5см.. Для утеплення жилих будинків слід використовувати пінопласт щільністю 25, товщиною 7см. Для утеплення фундаменту будинку слід використовувати пінопласт 35 щільності, товщиною не менше 4см. Для утеплення відкосів вікон та дверей використовуйте пінопласт 35 щільності.

Завжди перевіряйте якість пінопласту. Він не повинен лежати на відкритому повітрі довгий період. Під впливом сонячних променів та дощу – пінопласт жовтіє і його структура та характеристики погіршуються. При виборі пінопласту порадьтеся з робітниками які будуть утеплювати вам будинок.

Таблиця розрахунку кількості та площі від товщини пінопласту

Товщина пінопласту см.
Кількість листків в 1 упаковці шт.
Площа 1 упаковки м2.
Кількість листків в 1м3 в шт.
Площа 1м3 пінопласту в м2.
2
30
15
100
50
3
20
10
66.60
33.30
4
15
7.50
50
25
5
12
6
40
20
6
10
5
33.33
16.66
7
8.60
4.30
28.56
14.28
8
7.50
3.75
25
12.50
9
6.66
3.33
22.22
11.11
10
6
3
20
10